Leave a comment

OKO ZDRAVLJE : OBJAŠNJENJA I SPREČAVANJE OKO BOLESTI

OKO ZDRAVLJEU Vidim, pazi, divim…to se nece dogoditi ako to čula nevjerovatno koliko je pogled. Međutim, većina francuzi zanemariti zdravlje njihove oči. Neka stvar sa Petra Kunze (foto ispod) oftamolog i strastven o alternativa medicinu i prirodne zdravstvene zaštite koji može dokazati da se veoma efikasno u nekim oko uvjeta jednostavno.

Ima tendenciju da zanemariti zdravlje njihove oči, to je francuski, to je više generale ? Zašto tako, manjak interesa u njegove oči ?

Francuzi zauzimaju većina zvuk i ljepota gdje im je ukus za anti-bore, konture u oči i šminku. Zdravlje ima tendenciju da se ugušiti … a naročito o oči, što je vrlo složena.
Oči pati od uvjerenje da je “vidim ga tako jasno oči su mi u zdravlje” ovo je ozbiljan greška : bolesne oko (tako oko do glaukom, degenerativnih bolesti živca) može vrlo dobro vidio godinama.
Nezainteresovanost, jer ne znamo operacija, ili anatomiju oči, ne bi trebalo mislim da je previše tajanstven i previše se brineš. To je sve pomešao : rožnjača sa mrežnice, vizualni oštrinu sa sedmici, krvni pritisak sa napetost u oči… radije ne poduhvat na to klizav teren…
I ako prihvati ideju da glavna oko zaslužuje da bude gledao, moramo prihvatiti ideju da on može pasti bolestan, što je previše strašno.

U Imaš dobar pogled je jedno, a imati oči u zdravlje je još jedna, možeš li objasniti ?

Dobar pogled ne dolazi da oči, neka to bude rekla, jednom za svagda. Oko zdravlje je vezana za cirkulaciju krvi, mikroba, nose, hranu, trovanje, oksigenacije, i stres. To nije slepa, ali duhan, na primjer, poniženje mnogo mrežnice bez da ne primećuješ
početka.

Kako pogled nipodaštava ?

Dvije stvari : prizor je sve gore tako ozbiljan, to je nazvao oko bolest. Ali ako to pokvari jer stalno optički promijeniti, samo treba da se pravi sa naočarima, leća, ili prema laser viziju, tehniku bezbolno, i to brzo, koja je čudesna rezultate, više informacija.

Kako da se ponašam preventivno izbjeći AMD ili macular degeneraciji godina u vezi sa poslom?Ima tendenciju da zanemariti zdravlje njihove oči

  • Izbegne pušenje. Pušenje povećanje od 4 puta frekvenciju od degeneraciji od macula zbog duhan toksine kruže u krvi , macula je oblast tijela izuzetno osetljiv. Duhan povećava pohabao mrežnice kao povećava starenja kože i arterije. u
  • Jesti voće i šarene povrće. macula treba lutein (sadržane u voće i obojeni povrće poput brokoli) koji je pigmenata da tijelo ne može proizvoditi sebe i koji je neophodan za pogled. Od oko 45 godina rezerve lutein se smanjuje, i ovo povećava pohabao mrežnice. u
  • Hodati više od 35 minuta bez zaustavljanja mjesta na putu za fenomen dilatation male krvni sudovi. Optički živac i retinu su bolje vascularised. Ovo aktivnost pomaže riješiti oko otpad i povećava oksigenacije mrežnice.

Kako da se dobro brinuti o njenim očima ?

Šminka na volju, to je dobro za moral, ali zapamti da ukloni šminku.

u Moj savet : čistim očima koristeći pjene lice, i onda se uklonite ostaje sa naftom lice briga Weleda, i onda stavi 3/4 kapi Weleda je nevena D4* (anti-zapaljive) koja se može naći u apoteku. Završimo sa sredite u oči na ruže, i nakon 40 godina, upotrijebimo ovo bombu. Konture u oči su vlasništvo da se bori protiv formiranje bore, nego i povećati kožu i, stoga, bolje da zaštitimo oci od vanjskog agresiju (zagađenje).

To je običaj da kaže da svjetlo oči su slabiji od drugih ?

To je običaj da kaže da svjetloPlave oči ponekad imaju manje pigmenata i odgovaraju više lako da u V. zato mi treba da misliš da nosi naočare za sunce.

U objektiv wearers trebali su biti oprezniji ?

Leće suhe oči i mogu uzrok infekcije ako briga nije uzeo. Jednu stvar : ne oklijevajte da stavim kapi za oči da izhidriram kožu oko (uvijek onaj sa nevena, takođe, vrlo mekane !).

Zumiraj na iridology : kakva je to tehnika ?

Moramo napustiti polje oftalmologije, to je vežba za zdravlje alternativa to omogućava zakljucak od problema opšte zdravlje posmatrajući obojeni deo oka. Ta tehnika je izveden od strane iridologue, koji je dobio obuku specifična. Pomogao mape iriennes objavio medicine, stručnjak mogu uspostaviti ‘ korespondencija … … izmedju povreda, bolest i izgled znak, trag, red na rasterom iris. Oči je onda se smatra kao ekran od kontrolu nad tijelom : sve što se desi je zabilježen.

Objašnjenje o operaciji o iridology : “iris je u vezi sa 2 nervozan sistemima : sistem mozdanoj tekucini prolaz i suosjećajna sistem. U stvari, da vidimo, oko, treba pola nervna vlakna mozga. Međutim, to je naucno dokazano da bolest tijelo se ogleda u određenim područjima u mozgu. Iris i mozak biti u direktnu vezu, to nije iznenadjujuce da je stanje je i označeno je na oku.”

Na kraju, kao oftamolog, šta vi mislite na pogled ? To reci našim očima ?

Ah oči ! Šta je čudo ! Odlično sredstvo za istraživanje i komunikacije to može izdati osoba : to je kroz pogled to privlači sve nas upoznati.
Oči su vrata dušu gdje interesu da se ne kriješ iza njegove naočale !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *