Leave a comment

Smedjim tockama

Braon mrlja ili mrlje na koži Braon mrlja ili mrlje na koži su područja to su više pigmented od kože oko toga. Ovo fleke je zbog obično pred melanina , previše, u ćelije koža. Ali to može biti zbog prisustvo drugih pigmenata dolazi iz unutra ili van tijelo. Ove mrlje ” hyperpigmented “, može biti tumor (jedan misli da su olakšanje na koži kad ti se provuci prste preko), ili ne-tumor (koža je isto dosljednost širom).

TUMOR ILI NE-TUMOR ?

To je posao dermatolog. Ispitivanje mrlja, ali se također koristi od dermatoscopy (vrsta povećalo), svjetlo Drveta (lampu koji emitira ljubičastim zracima) i moguće kožu biopsiju da mu dozvoliti da te odvesti dijagnozu. Približavanje dermatolog je prvi ček prirodu tumor ili ne-tumor mrlja, onda utvrditi vrstu pigmentacije to može biti (melanina, drugi pigmenata,…), i konačno da se utvrdi poreklo ovih pigmenata, koji će te odvesti do dijagnozu, i, stoga, tretman.

U hyperpigmentations tumor

Neki su dobra i tako će biti, ostali su dobra, ali možda degenerik u tumore, dok su drugi maligan.

U hyperpigmentations zloćudni tumor

Melanom je zajednički interes, povećanje. U stvari, 7000 nove slučajeve pojaviti u Francuskoj svake godine, što znači 13 slučajeva na 100.000 stanovnika. Ova bolest dupla svakih 10 godina i glavni uzrok smrtnosti od raka od 15 do 25 godina. Prvo Što : izloženost sunce brutalna, koji su rezultirali češće opekotine tokom djetinjstvo, i za kratko vrijeme.

  • Ova bolest izaziva 1400 ljudi godišnje.
  • U bazalne mobilni karcinoma
  • U sindrom kaposijev Sarkom, što je obično obojena u crveno
  • Bowen je bolest

U hyperpigmentations benigni tumorU hyperpigmentations benigni tumor

Bradavice sebhorrheic. Oni ne degenerik i zbog virus, papilloma virus, zarazan i ne predstavlja neki problem osim ponekad biti ružno.
Krtice , uključujući i krtice .
Genitalije bradavice , također poznat i kao bradavice nalazi na genitalijama.

U hyperpigmentations non-tumor

Priroda depozita, kao i svi znakovi povezane otkrio za ispitivanje, kliničko ispitivanje, i dodatne preglede, dovesti do dijagnozu.

U kava sa mlijekom maraka. Potpuno su bezopasno. Kada su mali broj (manje od 6), to je najčešće od belega . Inače, više od 6 mjesta i veličina je veća od 15 – u odrasli (ili 5 mm u djece) mogu biti bolest Recklinghausen ili sindrom Albright.

Reakcija proizvoda poput parfema ili kozmetike

Reakcija proizvoda poput parfema ili kozmetikeNedostatak određene vitamina B grupa (B1, B9 B12), i vitamina PP, odgovoran za pelagra bolest.
U pigmentations zbog proizvode kao što cordarone (amiodaron) ili minocycline (antibiotik grupe tetracyclines).
Neka genetska bolesti kao sindrom Leopard, što je u pratnji srčane mane, niskog rasta, gubitak sluha i prekomjerna širi od oči (hypertelorism).
Rijetka bolest kao što incontinentia pigmenti, genetskog porekla, sa gubitak cheveuxdiffuses, kosa krzneni, abnormalnosti od zuba, i vizualni nemira zbog mrežnice. Ova bolest vodi do retardacije.
U mélanodermie da uniformu povećanje coloration kože, malo kao bronzagepermanent. Ovo mélanodermie je vidio u bolesti kao addisonovu bolest , cushing sindrom , acromegaly , feohromocitom , neki hypothyroïdies .
Porfirija je, genetska bolest to najčešće utiče na ljude, treba da enzim nedostatak.
Argyria (izjavu od srebra soli u kožu), zbog zloupotrebe proizvoda sadrže silver.
Rezultat obradu laserom
Melasma, akronim chloasma, što je, u stvari, maske trudnoće češće, ili melasma ” idiopatska “, to je da, bez poznatog uzroka. U lentigo , koji odgovara godina mjesta, posebno na rukama ili lice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *